Joana ens explica com va veure la primera xerrada del CETEI a l’Escola

La meva generació ha tingut, sens dubte, infàncies plenes de jocs al carrer. Jocs on, a falta de recursos, primava la creativitat.
Tot evoluciona i canvia, els nostres fills ja no juguen als nostres jocs i nosaltres, els pares, ens adaptem com podem a les noves tecnologies.

La xerrada que va impartir Román Rodríguez el passat 14 de març, així ho confirma.
Com a Cap de Projectes del CETEI (Centre de Tecnologies Ituarte) ens va donar una visió global d’on estem i cap a on anem en l’ús de les mateixes i en la seva aplicació en concret en l’educació dels nostres fills.

Román ens va fer arribar de manera amena i amb exemples molt gràfics que disposem de la tecnologia, però que en moltes ocasions no de les infraestructures. Que els nostres fills treballaran en breu amb suports digitals (el famós i ajornat Projecte 1×1, les pissarres digitals ..) i que sobretot, pares, professorat i alumnes, haurem de fer un esforç per adaptar-nos a aquests canvis.

Tal com ens confirmava Román, som un dels països on més s’utilitzen les xarxes socials i on el seu ús s’inicia a edats més joves, i que no tots els continguts als quals poden accedir a la xarxa són aptes per a menors.
¿Protegim els nostres fills sobre el seu ús?
Lamentablement, si no ens informem, sinó evolucionem en el mateix sentit, no podrem fer-ho.

Aprofitem la oportunitat que ens dóna l’escola amb aquestes xerrades. La primera no ha estat un èxit d’asistencia de pares, tot i que força professors hi van assistir.
Recordeu que el CETEI és un centre professional, les seves xerrades no són gratuites i l’escola ha fet l’esforç de pagar aquest servei per a tots.

Us esperem a tots el proper 2 de maig. Recordeu que la xerrada serà sobre les xarxes socials i aquest tema ha de ser prioritari per els pares i mares amb fills a Cicles Mitjà i Superior.

Joana.

Share