Problemes amb el dvd del Festival de Nadal 2012

Diverses persones ens han dit que no poden veure el dvd del Festival de Nadal.Potser no hem explicat bé com és aquest disc.

Els videos continguts dins del disc son arxius de video.
No és un dvd normal amb menus i decoracions diverses.

Un dvd amb tota la decoració de menús i altres afegits per accedir a subtítols, escenes, fotografies, etc per veure-ho a un reproductor de dvd normal i utilitzant el comandament a distància no val 3 euros.
Seria a partir de 20 euros.

Penseu que es va gravar amb la càmara de l’escola, no amb una càmara profesional.
Ho va gravar una persona que, tot i conèixer molt bé com gravar video amb aquesta mena d’aparells, no és un càmara professional.
I la imatge gravada en «mpg» es va convertir a mp4 amb un programa molt bó, però no professional.
El preu de 3 euros consisteix en el propi disc i la feina de gravar 25 discos que ens va fer una tenda que s’hi dedica a aquestos temes.

Tenint això en consideració us podem dir que els dvd estàn correctament gravats, es pot veure el video sense problemes en un ordinador amb Windows XP com a mínim, i els hem comprovat a un portàtil amb Ubuntu i tambè a un PowerMac amb MacOsX 10.4.
No cal un super-ordinador per veure el video, son simples arxius en format «mp4». Fins i tot els telèfons reprodueixen aquest format. En canvi, no reprodueixen el divx, el clàssic «avi».

Pot haver errors de gravació, i us canviem el dvd sense problema.

En cas que no ho pogueu veure al dvd de la vostre televisió es deu a que el propi lector no accepta aquest format.
En cas que no ho pogueu veure a un ordinador qualsevol es pot deure a una combinació de factors llarga d’explicar, però que resumint molt es pot sol.lucionar instal.lant un programa per veure videos que funciona amb el 95% d’arxius de videos. I a més no necesita ni molta memoria ram ni un ordinador molt potent per funcionar.

Es diu VLC, el podeu descarregar per Windows, Mac, iOS (ipad) i Linux.
El trobareu al seu web.

En cas que necessiteu més ajuda sobre això, sisplau envieu-nos un email i us contestarem qualsevol dubte.
Jo soc l’encarregat d’aquestos temes a l’Ampa i contestarè qualsevol dubte sobre això, soc Antoni.

I per suposat, us podem tornar els diners quan vulgueu.

Ens entregueu el dvd al despatx i us donem els diners. Els videos estàn penjats a internet, a un espai privat de l’Ampa i els podeu descarregar a l’ordinador que vulgueu. Desprès els copieu a una memòria usb i ja els teniu.

Share